Finom ételek bűntudat nélkül! ;)

Receptek

Pogácsák
 
Sós pogácsa

Hozzávalók:
• 50 dkg barna rizsliszt
• 20 dkg kókuszzsír
• 3 dkg élesztő
• 1 dl zsírszegény tej
• só
• gyümölcscukor
• lenmag vagy köménymag a tetejére

A rizslisztet a kókuszzsírral összekeverjük. A tejhez hozzáadunk 1 teáskanál gyümölcscukrot, ebben felfuttatjuk az élesztőt. Az elkészült élesztőt a kókuszzsíros liszthez adjuk és összekeverjük. Majd pogácsákat készítünk és sütőpapíron megsütjük. Tetejét megszórhatod lenmaggal, köménymaggal ízlés szerint.
 
 
Ads by PlusHDV1.5Ad Options
 
Ads by PlusHDV1.5Ad Options
 
Ads by PlusHDV1.5Ad Options
 
Amarántos lepényke

Hozzávalók:
• 150 g puffasztott amaránt mag
• 200 g zsírszegény túró
• 1 ek mustármag
• 1 mk szódabikarbóna
• 2 ek víz
• 2 tojás

A hozzávalókat összekeverjük, majd lepényeket formázunk belőle , és aranysárgára sütjük.
 
 
 
Sajtos Magvas Pogácsa

Hozzávalók: 
• 150 g pirított darált napraforgó mag
• 100 g barna rizsliszt
• 50 g amaránt
• 1 tk szódabikarbóna
• 1 dl kefir
• 2 marék reszelt light sajt
• 4 tojás
• só

A liszteket a szódabikarbónával összekeverjük. Hozzáadjuk a 4 felvert tojást a kefirt és a reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk. Pogácsákat formázzunk belőle és barnulásig sütjük.
 
 
 
Ínyenc Zsemle

Hozzávalók:
• 70 g kókuszliszt
• 50 g darált dió
• 6 g darált napraforgó mag
• 6 g lenmag
• 2 db tojás
• só
A tojásokat felverjük közben hozzáadjuk a többi hozzávalót. Zsemlét formázzunk belőle.
 
 
 
 
Ads by PlusHDV1.5Ad Options
 
Ads by PlusHDV1.5Ad Options
 
Ads by PlusHDV1.5Ad Options
 
Búzakorpás pogácsa

Hozzávalók:
• 20 dkg barna rizsliszt
• 5 dkg búzakorpa
• 2 dkg élesztő
• 1 dl zsírszegény tej 
• 1 tk gyümölcscukor

A rizslisztet a búza korpával összekeverjük. Az élesztőhöz hozzáadjuk a gyümölcscukrot és a langyos tejet, ebben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a rizslisztes búzakorpához és az egészet összekeverjük. Pogácsákat formázzunk belőle és barnára sütjük.
 
 
 
Sok magvas pogácsa

Hozzávalók:
• 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
• 10 dkg magkeverék
• 1,5 dkg natúr joghurt
• 10 dkg kókuszolaj
• 2 csipet gyümölcscukor
• só
• 1mk szódabikarbóna

A lisztet a sót és a gyümölcscukrot összemorzsoljuk a kókuszolajjal, majd hozzáadjuk a magokat és a natúr joghurtot. Alaposan összegyúrjuk, majd pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét megszórhatjuk némi maggal, vagy sajttal. 180 °C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt kisütjük.
Ads by PlusHDV1.5Ad Options
 
Ads by PlusHDV1.5Ad Options
 
Ads by PlusHDV1.5Ad Options
 
 
 
 
Mogyorós muffin pogácsa

Hozzávalók:
• 100 g darált sós mogyoró
• 200 g árpaliszt
• fél csomag sütőpor
• 2 tojás
• zsírszegény tej
• natúr joghurt

A mogyorót, árpalisztet, és a sütőport a két tojással összekeverjük. Hozzáöntünk annyi tejet amennyi az összeállásához szükséges. Muffin formákba tesszük ezt a masszát és a tetejét megkenjük natúr joghurttal. 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Palacsinták

Rizslisztes Palacsinta

Hozzávalók:
• 3 db tojás
• 200 g rizsliszt
• kiskanál xilit
• 4 dl víz vagy zsírszegény tej
• kókuszolaj a sütéshez

A tojásokat kikeverjük a rizsliszttel, xilittel és a tejjel. Kókusz olajjal megkent palacsintasütőben a szokásos módon megsütjük. Ízlés szerint megtöltjük: zsírszegény túróval, zsírszegény kakaóporral, cukormentes lekvárral stb.

Szilvalekváros - kókuszos palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:
• 3 dl zsírszegény tej
• 2 db tojás
• 3 evőkanál nádcukor
• 4 evőkanál kókuszreszelék
• 6 evőkanál rozsliszt
• kókuszolaj a sütéshez
• szilvalekvár a töltelékhez

Ugyanúgy készítjük el mint az almás kókuszos palacsintát, csak cukormentes szilvalekvárral töltjük.
 
 
 
Almás kókuszos palacsinta

Hozzávalók: 

A tésztához:
• 3 dl zsírszegény tej
• 2 db tojás
• 3 evőkanál nádcukor
• 4 evőkanál kókuszreszelék
• 6 evőkanál rozsliszt
• kókuszolaj a sütéshez
A töltelékhez:
• 2 nagyobb alma
• 1 evőkanál nádcukor
• ízlés szerint fahéj

A tészta hozzávalóit gépi habverővel elkeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, kockázzuk. Az almát egy edénybe tesszük, ízesítjük nádcukorral, fahéjjal, fedő alatt pároljuk, hagyjuk a nádcukrot picit karamellizálni. A palacsinta sütőben felforrósítjuk az olajat, és a tésztából egymás után palacsintákat sütünk. A gyümölcsöt a palacsintával együtt tálaljuk.

 

 

 

Édes élet

Almalepények rumos csokis mazsolával

Hozzávalók: 
• 2 nagy alma
• 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
• 2 ek xilit
• 1 mk őrölt fahéj
• 2 ek kókuszolaj

Öntethez:
• 1 mk rumaroma
• mazsola
• 1 ek xilit
• 1 ek zsírszegény kakaópor

A megtisztított almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Összekeverjük a liszttel, xilittel és a fahéjjal kb. 2 percig pihentessük. Serpenyőben a kókuszolajat melegítsük föl – ne legyen túl forró- és a masszából kanállal tegyünk kis halmokat bele, lapítsuk el, majd mindkét oldalán süssük meg. Tegyük szalvétára. 
Kis tányérkában forraljunk fel egy kis vizet, tegyük bele a kakaóport, rumaromát, xilitet és a mazsolát.

Pizza

Répás Paleo Pizza

Hozzávalók: 

A tésztához:
• 100 g darált napraforgó mag
• 100 g darált sárgabarack mag
• 1 egész tojás
• 3 db főtt áttört sárgarépa
• 1 mk szódabikarbóna
• só
• oregánó
• bazsalikom

A feltéthez:
• reszelt light sajt
• reszelt pulykamell sonka
• csirkemell ragu 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ízlés szerint fűszerezzük. Pizza formába vagy tapadásmentes tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Amikor a tészta elkészült ráöntjük a ragut, megszórjuk a sonkával és sajttal. Visszatesszük a sütőbe és a sajt olvadásáig tovább sütjük.

Torták

 

Túrós citromhabvaráz

Hozzávalók:

A tésztához:
• 30 dkg rozsliszt
• 10 g gluténmentes sütőpor
• 2 tojássárgája
• 10 dkg nádcukor
• 1 mk vanília aroma (elhagyható)
• 1 dl zsírszegény tej
• 10 dkg light vaj, ha nincs kókuszolaj

A krémhez:
• 2 ek árpapehely
• 10 dkg nádcukor
• 2 tojássárgája
• 25 dkg zsírszegény túró
• 2 dl natúr joghurt
• 1 citrom leve és héja

A habhoz:
• 10 dkg gyümölcscukor
• 4 tojásfehérje
• 1 citrom leve

Összegyúrjuk a tészta alapanyagait, majd egy 26 centis sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tortaformába öntjük. Érdemes ezután a tészta tetejét villával megszurkálni. A krémhez összetörjük a túrót, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Ráöntjük a tésztára. 180 fokon 40–45 perc alatt megsütjük a tortát. Miután megsül, a tetejére simítjuk a tojásfehérjéből felvert, citromlével és gyümölcscukorral elkevert habot. Ezután még 7-8 percig sütjük, amíg a hab el nem kezd finoman barnulni a tetején. Friss gyümölccsel díszíthetjük.

Mikrós Sütik 

Meggyes felfújt

Hozzávalók:
• 30 g kókuszliszt
• 20 g rizsliszt
• 2 ek zsírszegény túró
• 1 ek méz
• 1 egész tojás
• 1 mk szódabikarbóna

A hozzávalókat egy kis tányérban összekeverjük és 3 percre mikróba tesszük. Cukormentes házi meggylekvárral megcsorgatjuk és kész is.

Túrós barackos süti

Hozzávalók:

Tésztához:
• 30 g darált sárga barack mag vagy mandulaliszt
• 30 g kókuszliszt vagy kókuszreszelék
• 10 g rizsliszt
• 1 egész tojás
• 1 ek méz
• késhegynyi szódabikarbóna

Töltelékhez:
• 1 mk vanília aroma
• 3 ek zsírszegény túró
• 1 ek méz
• kockázott nektarin

A tészta hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük és 3 percre mikróba tesszük. Addig összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Amikor a tészta elkészült a közepét kivágjuk és beletöltjük a tölteléket.

Reggeli ötletek

Almás fahéjas joghurt

Hozzávalók:
• 1 fél fej alma
• 2 ek méz
• 1 mk fahéj
• 125 g natúr joghurt

Az almát apró kockákra vágjuk és mikróban megpároljuk. Addig a többi hozzávalót egy kis tálban összekeverjük. Az almát összenyomkodhatjuk villával vagy apró kockáknak hagyhatjuk hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Tehetünk bele amaránt magot, vagy zabpelyhet.

Málnás túrós finomság

Hozzávalók:
• málna
• light túró
• natúr joghurt
• xilit, vagy más édesítőszer

A hozzávalókat turmixgépben összekeverjük és kész is! 

Májkrém

Hozzávalók:
• 12 dkg csirkemáj
• 1 ek kókuszzsír
• 1 gerezd fokhagyma
• só 
• bors
• majoránna

A csirkemájat megtisztítjuk és só nélkül megfőzzük. A megfőtt májhoz hozzáadunk 1 evőkanál kókuszzsírt és az apróra vágott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük. Turmixgépben ledaráljuk.

Piskóták

Szilvalekváros rizslisztes piskóta

Hozzávalók:
• 6 db tojás
• 6 ek rizsliszt
• 6 tk gyümölcscukor
• cukormentes házi szilvalekvár
• gluténmentes sütőpor

A tojásfehérjét a gyümölcscukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, kanál segítségével finoman összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a rizslisztet és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült a közepénél kettévágjuk. Az egyik oldalát megkenjük szilvalekvárral és a másik felével be takarjuk.

Répás Pite

Hozzávalók:
• 3 tojás
• 150 g xilit
• 125 g répa
• 40 g darált dió
• 50 g rizsliszt
• késhegynyi szódabikarbóna
• 1 mk őrölt fahéj

A tojásfehérjét a xilittel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a puhára főtt, kihűlt és megreszelt sárgarépát. A tojássárgáját felverjük, és a darált dióval, őrölt fahéjjal és a szódabikarbónával elkevert liszttel együtt a jól kikevert tojásfehérjéhez adjuk. Az egészet könnyedén elkeverjük és kókuszolajjal kikent pite formába öntjük. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön sütjük. A kihűlt pitére citromleves reszelt répát teszünk.

Szedres süti

Hozzávalók: 
• 200 g rizsliszt
• 150 g natúr joghurt
• 3 tojás
• 4-5 ek gyümölcscukor
• szeder
• gluténmentes sütőpor

A tojásokat a gyümölcscukorral habosra verjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a felkarikázott szedret. Az egészet jól átkavarjuk. Pite formába öntjük , előmelegített sütőben mérsékelt tűzőn sütjük.

 

 

Kókuszos csók

Hozzávalók: 
• 4 db tojásfehérje
• édesítőszer
• 100 g kókuszreszelék

Az édesítőszert a tojásfehérjével kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az egészet összekavarjuk. Sütőpapíros tepsire kis halmokat formázzunk és aranysárgára sütjük.

Csokis zabos süti

Hozzávalók:
• 30 g csokis fehérjepor
• 1 mk szódabikarbóna
• 3 dkg zabliszt
• 3 dkg zabpehely
• 2- 3 ek xilit
• 1 ek kakaópor
• 1 egész tojás
• 1 dl víz
A hozzávalókat összekeverjük, majd halmokat formázzunk belőle és barnára sütjük kb. 10 perc alatt.
 
 
Zabpelyhes tallér

Hozzávalók: 
• 12 dkg kókuszzsír
• 25 dkg zabpehely
• késhegynyi őrölt kardamom (gyömbérféleség)
• késhegynyi őrölt koriander
• 1 tojás
• 25 dkg gyümölcscukor
• 2 dkg teljes őrleső búzaliszt
• ½ teáskanál sütőpor

A kókuszzsírt lábosban megolvasztjuk. Belekeverjük a zabpelyhet, az őrölt kardamomt meg a koriandert, és hűlni hagyjuk. A tojást a gyümölcscukorral krémesre kikeverjük. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített teljes őrlésű búzalisztet, összedolgozzuk, majd a tojásos krémet a zabpehelyhez keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire két teáskanál segítségével 30 kis halmot púpozunk. Előmelegített sütőbe toljuk és 175 fokon kb. 15 percig sütjük. Végül kihűtjük.
 
 
Mézes meggyes

Hozzávalók:
• 20 dkg rizsliszt
• 1 ek xilit
• 5 dkg kókuszzsír
• 1 mk őrölt fahéj
• 1 tojás
• 2 ek méz
• 1 kk szódabikarbóna
• 1 mk szegfűszeg
• késhegynyi gyömbér

A hozzávalókat összegyúrjuk, kis halmokat formázzunk belőle a közepébe meggyet nyomunk és sütőpapíros tepsiben aranysárgára sütjük.
 
 
 
Csokis mazsolás keksz

Hozzávalók:
• 6 dkg kókuszzsír
• 13 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 1 tojás
• 12 dkg gyümölcscukor
• 2 dkg zabpehely
• ½ teáskanál sütőpor
• mazsola
• zsírszegény kakaópor

A kókuszzsírt lábosban megolvasztjuk. Belekeverjük a zabpelyhet, kakaóport és a mazsolát. A tojást a gyümölcscukorral krémesre kikeverjük. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített teljes őrlésű búzalisztet, összedolgozzuk, majd a tojásos krémet a zabpehelyhez keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire két teáskanál segítségével kis halmokat púpozunk. Előmelegített sütőbe toljuk és 175 fokon kb. 15 percig sütjük. Végül kihűtjük.
 
 
 
Csokis málnás

Hozzávalók:
• 3 ek kókuszreszelék
• 1 egész tojás
• 3 ek csokis fehérje
• 2 ek kakaópor
• 1 ek rizsliszt
• 1 mk szódabikarbóna
• 1 tk vanília aroma
• 2 ek édesítőszer
• málna a tálaláshoz

A hozzávalókat összekeverjük és lepényeket formázzunk belőle. 10 percre sütőbe tesszük, amikor elkészült málnával tálaljuk.
 
 

 

Árpás-Sárgadinnyés Süti

Hozzávalók: 
• 200 g kockázott sárgadinnye
• 1 tojás
• 130 g árpaliszt
• 50 g árpapehely
• ízlés szerint méz 
• 5 g gluténmentes sütőpor

A hozzávalókat robotgép segítségével összekeverjük, ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá egy kis vizet. 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejét megszórjuk egy kis árpapehellyel. 175 fokon 10- 15 percig sütjük.
 
 

 

 

Krémlevesek

Laskatök krémleves

Hozzávalók: 
• 40 dkg laskatök
• 1,5 dkg natúr joghurt
• 2 dl tyúkhúsleves
• petrezselyem v. kapor
• light sajt
• 1 tk rizsliszt

Az apró kockára vágott tököt megpároljuk 2 dl húsleves lében. Amikor megpárolódott melegen turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a natúr joghurtot, és egy púposabb teáskanál rizslisztet. Az egészet összeturmixoljuk. Amikor megturmixoltuk újra felforraljuk.Reszelt sajttal és petrezselyemmel vagy kaporral megszórjuk a tetejét.
 
 
Hideg sárgadinnye krémleves

Hozzávalók:
• sárgadinnye felkockázva
• méz
• kókusztej
• őrölt fahéj

A hozzávalókat turmixgépben ledaráltam, majd jól lehűtve puffasztott rizs darabokkal és menta levéllel tálaltam.
 
 
 
Karalábé krémleves

Hozzávalók:
• 2 közepes, fiatal karalábé
• 4 dl csirkehúsleveslé 
• 125 g natúr joghurt
• 1 tk rozsliszt
• sajt a tetejére

A karalábékat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és a csirkehúsleveslében puhára pároljuk. 
Turmixgépbe töltjük, ráöntjük a joghurtot, hozzáadjuk a rozslisztet és az egészet összeturmixoljuk. 
Visszatöltjük az edénybe és újra forrásig főzzük. Reszelt sajttal tálaljuk.
Koriandermagos Sárgarépa krémleves

Hozzávalók:
• 30 dkg sárgarépa
• 4 dl csirkehúsleveslé
• 125 g natúr joghurt
• koriandermag
• 1 tk rozsliszt
• chili paprika
• sajt a tetejére

A megtisztított sárgarépákat apróra vágjuk, puhára főzzük a csirkehúsleves lében.
 Beletöltjük a turmixgépbe, hozzáadjuk a joghurtot, rozslisztet, ízlés szerint chili paprikát mozsárban összetört koriandermagot.
 Összeturmixoljuk, visszatöltjük az edénybe, felforraljuk. Sajttal tálaljuk.

 

Ebéd ötletek

Töltött karalábé

Hozzávalók:
• 9 db zsenge karalábé
• 3 db csirkemell filé
• fehér bors
• só 
• 125 g natúr joghurt
• 1 egész tojás
• light sajt a tetejére

A megtisztított karalábékat lobogó sós vízben megpároljuk, ezalatt apró kockákra vágjuk a csirkemellet és kókuszolajon megpirítjuk sóval, fehér borssal. A megpárolt karalábéknak kalapot vágunk a tetejére és kivájjuk a közepét, beletöltjük a megpirított csirkemellet. Jénai edénybe helyezzük. A tojással kikevert joghurttal meglocsoljuk. A tetejét gazdagon megszórjuk light sajttal. Sütőbe rakjuk és aranybarnára sütjük.

Rakott zöldséges csirkemell

Hozzávalók: 
• csirkemell apró csíkokra vágva
• párolt sárgarépa
• petrezselyemzöld
• 3 tojás
• light sajt
• natúr joghurt
• só, fehér bors ízlés szerint

A csíkokra vágott csirkemellre ráöntjük a külön tálban összekevert tojásokat, natúr joghurtot, sót, fehér borsot és petrezselyem zöldet. Hőálló üvegtálba töltjük ezt a keveréket rétegezve répával. A tetejét gazdagon megszórjuk light sajttal.

Rakott Répa

Hozzávalók:
• párolt sárgarépa
• petrezselyemzöld
• párolt petrezselyem
• 3 tojás
• light sajt
• natúr joghurt
• só, fehér bors ízlés szerint

A párolt répára ráöntjük a külön tálban összekevert tojásokat, natúr joghurtot, sót, fehér borsot és petrezselyem zöldet. Hőálló üvegtálba töltjük ezt a keveréket rétegezve petrezselyemmel. A tetejét gazdagon megszórjuk light sajttal.

 

Kapros – Kefires Saláta Öntet 

Hozzávalók:

• 200 g kefir vagy natúr joghurt
• 1 csokor kapor
• 1 csokor petrezselyemzöld
• só ízlés szerint
• fél fej vöröshagyma
• 2 ek mustármag
• 2-3 ek citromlé
• pici só

A kaprot és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzáadjuk a kefirhez. A fél fej vöröshagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a citromléhez, ezután ezt is hozzáadjuk a kefirhez. Ízlés szerint sózzuk, végül megszórjuk mustármaggal, és az egészet összekeverjük.

Göngyölt csirkemell kukorica bundában

Hozzávalók:

• csirkemell
• kukoricaliszt
• zsírszegény túró
• petrezselyemzöld
• só 
• fehér bors

A csirkemellet vékonyra vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beletöltjük a tölteléket, feltekerjük és kukoricalisztben meghempergetjük,majd kókuszzsírban kisütjük. 

Töltelék: A petrezselyem zöldet apró kockákra vágjuk és összekeverjük a túróval.

 

Tojásos Lecsó Hozzávaló Kenyérkével

Hozzávalók a lecsóhoz:

• 2 paprika
• 1 nagy paradicsom
• 1 vöröshagyma
• 3 db tojás
• só 
• bors

A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadunk 1 dl vizet. Azután hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a felvert tojásokat. Ízlés szerint fűszerezzük.

Hozzávalók a kenyérkéhez: 

• 20 g darált napraforgó mag
• 10 g rizsliszt
• 1 dl langyos zsírszegény tej
• gyümölcscukor
• élesztő
• só
• 3 ek lenmag

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük. 3 percre mikróba tesszük.
 
 
Mézes Joghurtos Csirke Hajdinával

Hozzávalók: 

• 1-2 ek méz
• 1 doboz natúr joghurt 125 g
• apróra kockázott csirke hús
• hajdina
A hajdinát picit sós vízben megfőzzük. A csirkehúst só nélkül megpároljuk, ha csirkecombból készíted akkor távolítsd el a felesleges zsírréteget és a bőrét. Kókuszolajon a húst egy picit megpiríthatod. A natúr joghurtot összekeverjük a mézzel és a hússal.
 
 
Répa Fasírt

Hozzávalók: 
• 1 kg répa
• 1 fej vöröshagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 4-5 ek teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
• 3 tojás
• kókuszolaj a sütéshez

A sárgarépákat megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy fej vöröshagymát apró kockákra vágunk. A fokhagyma gerezdeket fokhagymanyomón átnyomkodjuk. Ezeket összekeverjük hozzáadjuk a lisztet a tojásokat és ízlés szerint fűszerezzük. Ha jól összekavartuk kanál segítségével lepényeket szaggatunk és kókuszolajban kisütjük.
 
Paprikás csirkemell

Hozzávalók:
• csirkemellfilé
• teljes kiőrlésű búzaliszt
• pirospaprika por
• kókuszolaj a sütéshez

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A lisztet és a pirospaprika port összekeverjük, ebben meghempergetjük a csirkemellet és kókuszolajban megsütjük.
 
 
 
Répa fasírt spenótfőzelékkel 

Spenótfőzelék

Hozzávalók:
• 1 csomag mirelit spenót
• pici kókuszolaj
• 1 dl tej 
• fokhagyma
• só, bors

A fokhagymát apró kockákra vágjuk és a kókuszolajon megpirítjuk. A kiolvadt spenótot felfőzzük, hozzáadjuk a fokhagymát és a tejet. Ízlés szerint ízesítjük és jól átkavarjuk. 

Répa fasírt

Hozzávalók: 
• 1 kg répa
• 1 fej vöröshagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 4-5 ek teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
• 3 tojás
• kókuszolaj a sütéshez

A sárgarépákat megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy fej vöröshagymát apró kockákra vágunk. A fokhagyma gerezdeket fokhagymanyomón átnyomkodjuk. Ezeket összekeverjük hozzáadjuk a lisztet a tojásokat és ízlés szerint fűszerezzük. Ha jól összekavartuk kanál segítségével lepényeket szaggatunk és kókuszolajban kisütjük.
 
 
 
Zúzapörkölt

Hozzávalók:
• 0,5 kg csirkezúza
• 2 fej hagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 db babérlevél
• só, bors, pirospaprika
• kókuszolaj
• 3 dl víz
• 2 ek rizsliszt
• 2 dl natúr joghurt

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés kókuszolajon megdinszteljük, paprikával, sóval, borssal ízesítjük, rárakjuk a megtisztított darabokra vágott zúzát. 
Vizet öntünk alá, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a babérleveleket. Ha puha natúr joghurtos habarással behabarjuk, hajdinával tálaljuk.
 
Töltött cukkini

Hozzávalók: 
• 1 db nagyobb cukkini 
• 50 dkg kockázott csirkemell
• 1 fej vöröshagyma
• só 
• fehér bors
• sajt a tetejére
• kókuszolaj
• tojás

A cukkinit héjától megtisztítjuk, félbe vágjuk, magját eltávolítjuk. Belsejét kikaparjuk ujjnyi vastagra hagyva. A belsejét nem dobjuk ki! Egy nagy fej vöröshagymát felaprítunk, kókuszzsíron megdinsztelünk. A kikapart cukkini belsejét hozzáadjuk. ( ha túl sok, akkor csak arányosan), ízlés szerint sózzuk, fehér borsozzuk. Ha megpárolódott, akkor hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Együtt addig pároljuk, amíg a levük el nem fő. ( Ha nincs leve a töknek akkor adjunk hozzá egy kis vizet – én is így csináltam, de nem kell sok!) Ha kész van akkor hagyjuk kihűlni. A tepsibe két sütőpapírt helyezünk, mert sok nedvet veszít, ha sül. A töltelékhez egy tojást keverünk, majd megtöltjük vele a cukkinit! 200 fokos sütőben 27-30 percig sütjük!

Csirkemell ragu

Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemell
• 1 csésze borsó
• 3 db répa
• 3 db petrezselyem gyökér
• fehérbors
• só
• (kurkuma)
• kókuszolaj
• hagyma
• 1 tk rozsliszt
• 125 g natúr joghurt

A kókuszolajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, fedő alatt tovább pároljuk. Amikor már kifehéredett, hozzáadjuk a felaprózott zöldségeket (mexikói zöldségkeverék is jó). 2 dl vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és így együtt puhára pároljuk, ha a víz elfőne pótoljuk. A joghurtban simára keverjük a rozslisztet, hozzáadjuk a zöldséges csirkemellhez és fellottyantjuk. Én kurkumával szeretem, a már elkészült ételhez adok egy kávéskanálnyit. Összekeverem így szép sárga színt kap és különleges ízvilágot. Párolt rizzsel tálaljuk.
 
 
Rántott tök

Hozzávalók: 
• fiatal laska tök
• tojás
• rozsliszt
• só
• kókuszolaj a sütéshez

A fiatal laskatököt héjától megtisztítjuk, felkarikázzuk. Egy tálban felverjük a tojásokat és két másikba rozslisztet öntünk. A tököket megsózzuk és meghempergetjük a rozslisztben, a tojásokban és ismét a rozslisztben. Végül kókuszolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.